"Az én kedvencem ugyanis a bab!" |
HAGYMÁS BABOT
Sok minden nem kellett hozzá, a lehetőségekhez képest próbáltam egy ütött kopott serpenyőt és egy fa kanalat is beszerezni, hogy minél élethűbb legyen a dolog. Nem volt egyszerű. A mai serpenyők, szépek, fényesek, de nem úgy készül benne az étel, hogy átjöjjön az a bizonyos feeling! Ám aki keres az talál! Alapos tisztítás után készen állt a jobb időket látott edény is a feladatra....
A hozzávalók beszerzése ennél lényegesen egyszerűbb volt:
3 szelet kolozsvári szalonna
3 fej hagyma
3 marék előzőleg beáztatott tarkabab
egy kanál zsír
2 dl víz
só
bors
bazsalikom
egyszerű hozzávalók |
A szalonnát megkapatom, a hagymát rászórom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a babot, a vizet apránként adagolva az egészet puhára főzöm. Amikor a bab megpuhul, megszórom egy kis bazsalikommal.
főzés közben épphogy gyöngyözzön!! |
Mikor kész, tálalom, szigorúan a "westernesen", viseltes serpenyőben. Elfogyasztani kizárólag csak fakanállal szabad!!!
Jó étvágyat! |
"Ha bele mered mártani a csőröd, szétrúgom azt a tarka zrityódat!"
Isten veled Bud!
Kelt: 2016. év Áldás havának 13.-ik napján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése